Aquestes són les últimes novetats de la nostra Associació. Per estar al dia...

CONFERÈNCIA SOBRE SERICICULTURA EN SALAMANCA, MANRESA I BARCELONA

El vicepresident i secretari de l'Associació va impartir una conferència sobre sericicultura a la Fundación Aviva de Salamanca, al Museu de la Tècnica de Manresa i en el Centre Cívic "La Sedeta" de Barcelona.


II PROGRAMA DE FOMENT DE LA CRIA DEL CUC DE SEDA ENTRE ELS JOVES

El president de la nostra Associació, junt amb la tresorera, va repetir el 13 de maig de 2013 una xerrada en el Col·legi Madre del Divino Pastor d'Andújar. Fou en el mateix lloc on es va fer per primer cop l'any passat i en aquesta ocasió ens van demanar que la repetíssim per als alumnes de 1r d'ESO. Al final se'ls va entregar una mostra de Cebrados de Andújar per què els alumnes puguin participar de la cria a classe, sempre assessorats pels professors de l'àrea de ciències.


VIII JORNADAS ETNOLÒGIQUES I CULTURALS DE LOBRAS-TÍMAR 2013

El passat cap de setmana (27 i 28 d'abril); es van celebrar al municipio de La Alpujarra de Lobras les seves ja tradicionals jornades dedicades a l'etnologia i cultura de la zona. Aquest any el tema central era "La seda, pasado y futuro".

El nostre president D. Francisco Javier Jurado Torres fou convidat com a ponent, el títol de la seva conferència va ser "La perspectiva de futuro de la cría de los gusanos de seda". Després es va establir un interessant col·loqui amb els presents que animaria a molts a continuar amb la nostra mil·lenària tradició de la seda.

Aquesta Associació vol agrair la gran concurrència a l'acte i la visita de tots aquells interessats en conèixer l'AERCEGSA de primera mà. En especial, volem agrair als nostres amfitrions de l'Asociación Cultural y Etnológica Acequia de los Castaños, per la seva impecable organització, i per descomptat a l'Alcaldía de Lobras-Tímar, en la persona de la seva alcaldessa. No volem oblidar a l'Asociación de mujeres de Lobras "Las Moreas", que ens van oferir una inigualable degustació de plats típics de la Alpujarra.


II ASSEMBLEA GENERAL DE SOCIS DE L'AERCEGSA

Aquest any la nostra Assemblea General anual de socis fou el dissabte 17 de novembre a Barcelona. Noves cares i saba renovada per impulsar el nostre jove projecte. Moltes gràcies a tots...


COL·LABORACIÓ AMB ALTRES ENTITATS

Des del mes de setembre, i després de fructífers contactes per part d'un membre de la Junta Directiva i de la directora-gerent del museu, Na Eulàlia Morral, col·laborem amb el Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa. Per a nosaltres és una gran alegria comptar amb aquests recolzaments i obrir, així, una via a noves col·laboracions.


APERTURA DE PORTES

La nostra Associació obre les seves portes a nous socis amb vistes a la pròxima campanya 2013. Si estàs interessat en conservar o col·Laborar amb l'Asociación Española para la Recuperación, Conservación y Estudio del Gusano de Seda Autóctono (AERCEGSA) envia un e-mail sol·licitant informació a aercegsa@gmail.com


FINALITZAT EL PERIODE DE CRIA DE L'ANY 2012

La Junta Directiva de l'AERCEGSA ha constatat la finalització de l'última cria per part dels nostres socis conservadors. Malgrate haver patit un any de vertiginosa variabilitat meteorològica, podem assegurar que la criança ha estat fructífera. Per això, agraïm els esforços d'aquells que són el pilar fonamental d'aquesta Associació. 

Aprofitem per recordar que podreu fer arribar tots els resultats de l'"Estudi Intern" al Responsable de l'Àrea d'Estudis a través del correu de l'AERCEGSA, haureu de titolar-lo "Estudio 2012".

Gracias-Gràcies-Grazas-Eskerrik asko


I PROGRAMA DE CONCIENCIACIÓ DIRIGIT A JOVES

Durant la setmana del 5 al 10 de març de 2012 l'AERCEGSA ha dut a terme el primer projecte de cria dirigit a joves escolars. La trobada s'ha realitzat en el Colegio Madre del Divino Pastor d'Andújar (Jaén), amb alumnes de secundària. L'objectiu principal ha estat apropar el món de la sericicultura als escolars, convidant-los a participar activament en un projecte de cria, guiat pels professors de l'Àrea de Ciències Naturals i amb la col·laboració d'un membre de l'Associació. En la conferència s'han tractat temes com l'origen del Bombyx mori, varietats, anatomia, cicle vital,... concienciant a l'alumnat de la important labor que es duu a terme des de l'Associació.


I ASSEMBLEA GENERAL DE SOCIS DE L'AERCEGSA

El dissabte 18 de febrer es va cel·lebrar la Primera Assemblea General de l'AERCEGSA a Córdoba, on es van perfilar les línies inicials de treball de la nostra jove Associació.

En una reunió posterior, D. José Machado Aragonés (President de la Sociedad Andaluza de Entomología) va aceptar la nostra invitació de formar part de l'AERCEGSA com a primer Soci d'Honor.