Junta Directiva Socis d'Honor

LA ASSOCIACIÓ

És molta la curiositat suscitada per aquelles persones que com vosaltres us apropeu per primer cop al nuestre web. Si us pregunteu què és l'AERCEGSA només podem contestar-vos d'una manera, és un fòrum social compromès amb la recuperació i conservació del patrimoni sericícola espanyol.

Un patrimoni i heretat, tan divers com les persones que habiten la nostra àmplia geografia. La nostra tradició sedera enfonsa les seves arrels en l'Edat Mitjana, essent de mans de l'Al-Àndalus quan la indústria de la seda va assolir el seu major apogeu. Tradició que va quedar definitivament extingida a meitat del s. XX i amb ella, un conjunt de coneixaments tradicionals, una pluralitat de varietats tan animals i vegetals, fruit del savi treball dels nostres avis. 

El temps que ens ha tocado viure, amb la seva malatissa velocitat, fa incompatibles el manteniment de certas activitats, que no fa massa van alimentar a moltes famílies. Per això, ara més que mai hem de replantejar-nos cóm compatibilitzar la tradició i la modernitat.

Per a aquesta empresa contem amb persones que dediquen el seu escàs temps a conservar, investigar i estudiar el bén més preuat que tenim, la nostra Cultura. Si sou d'aquest tipus de persones aquesta és la vostra casa, sigueu benvinguts...